Zadnje objave
Mesečni eventi

Predšolska vadba

O PREDŠOLSKI VADBI  

 

Motorični razvoj in gibanje sta zelo pomembna za celostni razvoj otroka, redna gibalna dejavnost  otrok in mladostnikov pozitivno vpliva na njihovo zdravje in življenjski slog ter pomaga pri preprečevanju debelosti. Ker se zavedamo številnih pozitivnih vplivov gibanja na otroka, v TVD Partizan Žirovnica tudi v letošnjem letu izvajamo športno vadbo za otroke. Na vadbi se bodo otroci zabavali, sprostili, razgibali in razvijali gibalne sposobnosti (poudarek na koordinaciji in ravnotežju). Naučili se bodo naravnih oblik gibanj (lazenja, plazenja, plezanja, nošenja, potiskanja) ter osnovnih elementov posameznih športov (atletika, igre z žogo, igre z loparji, gimnastika, idr.). Otroci se bodo naučili tudi sodelovanja, medsebojne pomoči in upoštevanja osnovnih navodil. Učenje bo potekalo preko elementarnih iger in različnih učnih oblik (poligoni, vadba po postajah).

 

Vadba se izvaja od septembra do junija v telovadnici TVD Partizan Žirovnica, v spomladanskem času pa tudi zunaj. Otroci so glede na starost in gibalne spodobnosti razporejeni v dve skupin – začetna in nadaljevalna. Obe vadbi potekata brez staršev.  Glede na število otrok sta na vadbi prisotna 1 – 2 vaditelja. Na vadbo se lahko vpiše kdorkoli, ne glede na gibalno predznanje in kraj bivanja.

 

 

INFORMACIJE

 

 

URNIK 2018/2019

 

ZAČETNA SKUPINA – MALČKI (2-4 LET)

Ponedeljek: 16:00 – 17:30, Dvorana TVD Partizan Žirovnica

 

NADALJEVALNA SKUPINA – PREDŠOLSKI (4-6 LET)

Ponedeljek: 17:30 – 19:00, Dvorana TVD Partizan Žirovnica

 

CENIK

 

Prisotnost se obračunava po obiskih. Cena enega obiska je 5€. V januarju se po ceniku obračuna še članarina v Društvo TVD Partizan Žirovnica. Plačilo za pretekli mesec se izvede po položnici.

 

 

           
  PON TOR SRE ČET PET
14:00          
           
15:00          
           
16:00 MALČKI (2-4 let)        
           
17:00 Dvorana TVD Partizan        
  PREDŠOLSKI (4-6 let)        
18:00          
  Dvorana TVD Partizan        
19:00          
           
20:00          
           
21:00          
           
22:00          
           

 

 

 

KONTAKT

 

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate:

Timotej Rajgelj, timy.rajgelj@gmail.com, 041 489490

 

 

Lahko obiščete tudi našo spletno stran

 
 PRIJAVNICA

 

Prijavnico dobite na vadbi.      

 

Prijavnica TVD VADBA 2018-2019

 

 

 

EKIPA

 

TIMOTEJ RAJGELJ

S športom sem tako ali drugače povezan že od malih nog. Najprej smo s starši veliko hodili v hribe, kmalu pa sem se znašel tudi med »frikoti«. Sicer je bilo na začetku kar nekaj različnih športnih usmeritev, pa je na koncu plezanje prevladalo. Večino ponedeljkovih, torkovih, četrtkovih in petkovih večerov smo preživeli na jeseniški ta visoki steni in bolderci, za vikende tekmovali, nekajkrat šli v naravo, sem in tja pa tudi na kakšen tabor. Po koncu kariere sem ostal povezan s plezanjem kot alpinistični pripravnik in inštruktor športnega plezanja, športno izobraževalno pot pa sem nadaljeval na Fakulteti za šport. Ljubezen do plezanja, otrok in športa nasploh trenutno združujem pri poučevanju predšolskih otrok, organizaciji rojstnih dni in trenerskem delu z mladimi plezalci. Pri delu pa me navdihuje  misel Tomaža Humarja: ˝Kar delaš delaj s strastjo.˝

 

 

ŠPELA TAVČAR

 

SABINA TAVČAR

 

KATJA COTELJ